Hakkımda

Fotoğrafım
Şefaat isteyecekken, şaşırıp "Seyahat ya Resulallah" dedi. Böylece birçok ülkeyi gezme, tanıma fırsatı bulduğunu yazar. Sonrası mı? On ciltten oluşan kitap içlerine sığdırılmış geziler, gözlemler ve hayatlar... Evet hayatlar,insanı; gezmeye, görmeye tanımaya iten farklı hayatlar, aynı dünya içerisinde ama birbiri ile özdeşleşmeyen farklı hayatlar,farklı nefes alışlar...farklı nefes alışları tanıdıkça dünyaya da farklı gözden bakmayı öğrenen ben , 2009 yılında "çocukta yaparım kariyerde " diyerek DÖRT MAYIS İKİBİNON da dünyalar tatlısı KUZEYİMİZ 'LE GEZMEYE YENİ MACERALARA ATILMAYA HAZIRIZ.

19 Eylül 2009 Cumartesi

ŞİRİNCE

Fazla lafa gerek yok adı gibi Şirin bir köy. Her şeyden herkesten uzaklaşabileceğiniz, zeytinlikler arasında ev yapımı şarabınızı içip kitabınızı okuyabileceğiniz bir yer.



Selçuk 'a 8 km uzaklıktaki bu yere gelmeden önce, Efes de tarihi bir gezi yaptıktan sonra hayallere dalmak için bu köye gelebilirsiniz.

Yedi uyuyanlar, Meryem ada Kilisesi,

Köyün eski adı Kırkınca, anlatılana göre,Kırkınca halk dilinde Çirkince'ye dönüşmüş. Bir rivayete göre ise, köy halkı köylerinin güzellikleri bozulmasın, kimse gelmesin diye köyün adına Çirkince demişler.

Buraya adımımızı attığımızda, gördüğümüz Dionysos Pansiyon'un adeta bizi çağırdığını hissederek, adımımızı atıyoruz.İSmail abinin sıcakkanlı tavırları ile sanki bir akrabamızı ziyarete gelmiş gibi hissediyoruz.



Diğer konaklama yerlerine göre daha uygun olan bu pansiyonda sabahları meyve ağaçları arasında enfes bir kahvaltı yapıyorsunuz.



Bence Şirince kelimesine en yakışanı burasının evleri, farklı mimarisi ile asıl güzellik evleri


Köyün meydanında sıra sıra şarap satıcılarında şarapları tadabilirsiniz. Köylü kadınların sattığı zeytin yağı, sabun, kantoran alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder